Afscheid Armand Sermon als voorzitter Vermeylenkring Kortrijk

Fotoarmand

Speech van directeur Frederik Dezutter op het afscheid van Armand Sermon:

“We nemen vandaag afscheid van Armand Sermon als voorzitter van de Vermeylenkring Kortrijk. Hij slaagde erin om de kring in enkele jaren om te vormen tot een van de meest bloeiende afdelingen. Armand is een gedreven organisator en laat niets aan het toeval over. Daarenboven heeft hij een heel breed netwerk, getuige ook de grote opkomst vandaag, dat hij graag inzet voor het Vermeylenfonds. Niet slecht voor een zelfverklaarde anarchist.

Dat is niet toevallig, Armand werd geboren in Halle in een socialistisch nest. Zijn vader wou hem eerst Sergei noemen maar de tijdsgeest was daar net na de oorlog niet rijp voor.

Het werd dus Armand, wat zoveel betekent als krijger, legeraanvoerder, soldaat van de mensen. Zijn bestuur moet ik niet uitleggen wat dat betekent. Hij strijdt hard voor de idealen van het fonds.

Maar Armand zonder d, Arman, is een Perzische naam en duidt op de hoop en het verlangen die Armand koestert voor een betere, humanistische wereld.

En ten slotte, Sergei Sermon, die initialen moest je gelukkig nooit gebruiken. Maar Sergei zou dienaar betekenen, Armand ten dienste van onze vereniging en de doelstellingen. Maar ook ten dienste van zijn gezin. In hoeverre hij ook dienaar is thuis moet u straks aan Rita vragen, maar als ik u zeg dat Rita ‘parel’ betekent, dan weet u genoeg. Want Armand en Rita dachten niet alleen aan de geest maar ook aan het lichaam. In bijna geen enkele andere afdeling wordt het bourgondische zo mooi en lekker vormgegeven. In Antwerpen kennen ze er niets van.

Als blijk van onze dankbaarheid schenken we u een werkje van Colin Waeghe, u welbekend. Het komt uit de series ‘escaping the scenes’ en zoals u ziet ontsnapt de inkt letterlijk het werk. Meteen ook onze dankbaarheid voor het feit dat uw ontsnapping perfect is voorbereid, met de opvolger Linda Denys als nieuwe voorzitter. Onze vriend Armand, we zien je graag nog veel!

Frederik Dezutter