Boekenprijs deMens.nu

De Boekenprijs deMens.nu wordt tweejaarlijks uitgereikt en bekroont het beste Nederlandstalige non-fictieboek over vrijzinnig humanistische waarden.

Demens Nu

De Boekenprijs deMens.nu wordt tweejaarlijks uitgereikt en bekroont het beste Nederlandstalige non-fictieboek over vrijzinnig humanistische waarden.

De shortlist van 5 boeken voor de Boekenprijs deMens.nu:

* In naam van God. Elke dag een aanslag, Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt, Houtekiet
* Onbehagen. Nieuw licht op de beschaafde mens, Bas Heijne, Ambo |Anthos
* Samenleven met gezond verstand, Patrick Loobuyck, Polis
* De bedreigde vrijheid. Uw vrije meningsuiting in gevaar?, Johan Op de Beeck, Horizon
* Material matters. Het alternatief voor onze roofbouwmaatschappij, Thomas Rau en Sabine Oberhuber , Bertram + De Leeuw Uitgevers BV

Op deze dag zal er een panelgesprek plaatsvinden over het maatschappelijke/culturele/economische belang van (literaire) non-fictie. --> programma volgt

De jury is samengesteld uit de voorzitters van deMens.nu, het Vermeylenfonds, het Willemsfonds en de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging.

De drie vorige laureaten waren Alicja Gescinska (2012) met De verovering van de vrijheid. Van luie mensen, de dingen die voorbijgaan, Dirk Verhofstadt (2014) met Atheïsme als basis voor de moraal (Houtekiet) en Floris van den Berg (2016) met Beter weten. Filosofie van het ecohumanisme (Houtekiet).


  • donderdag 21 juni van 19:30 tot 22:00

  • De Zondvloed Mechelen
    Onze-Lieve-Vrouwstraat 70, 2800 Mechelen (stad)