De Binnenzak van de ziel

Vermeylenfondsleden kunnen de voorstelling gratis bijwonen op onze algemene ledenvergadering op zondag 3 maart 2019. Nadien kan de monoloog geboekt worden!

Dbvdz Kurt

“Na een bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen keer je terug naar huis met een onbehagelijk gevoel. Hoe is zoiets ooit kunnen gebeuren ?Tienduizenden mensen die vanuit een kazerne in ons land vervoerd werden naar vernietigingskampen.
‘Dit is een voltooid verleden tijd’, wil je denken.`

Onderweg naar huis razen de zware trucks je voorbij. Vrachtwagens waarin mensen op de vlucht zich verstoppen in de hoop op een beter leven. Dit is de tegenwoordige tijd.

Hoe komt het dat zoiets kan gebeuren ?

Tijd om daarover een voorstelling te maken en ze overal, in elk dorp, in iedere school, in elk godvergeten gat te gaan spelen.

En, geen paniek !

Het is niet omdat het onderwerp zwaar beladen is, dat er in de Binnenzak geen humor of poëzie zou zitten."

Kom zeker kijken naar de voorstelling op onze Algemene Ledenvergadering op 3 maart. Leden van het Vermeylenfonds kunnen zich gratis inschrijven via onderstaande link. Niet-leden schrijven zich in via de website van de Minardschouwburg (www.minard.be) en betalen 15 euro per ticket. Afdelingen kunnen de voorstelling boeken. 

Acteur Kurt Defrancq werkte voor dit project samen met auteur Herwig Deweerdt, het Vermeylenfonds  en de Dossinkazerne