Nóg een nieuw gezicht hier ...

Mijn naam is Lotte en ook ik loop momenteel stage bij Vermeylenfonds. Op dit moment ben ik nog bezig met mijn master in de vergelijkende moderne letterkunde aan de universiteit van Gent; daarvoor deed ik mijn bachelor in de taal- en letterkunde (Nederlands-Engels). Na drie (bijna vier) jaar lang met mijn neus in de boeken te hebben gezeten, wil ik nu heel graag actief aan de slag gaan met taal, literatuur en cultuur en daar het liefst zo veel mogelijk mensen bij betrekken.

Voor mijn stage bij Vermeylenfonds zal ik voornamelijk werken aan het project rond de herdenking van August Vermeylen (die dit jaar maar liefst 150 jaar oud wordt, mocht de man nog leven weliswaar). Binnen dat project stel ik me de vraag hoe Vermeylen en zijn ideeën nog relevant kunnen zijn vandaag. Heb je daar zelf een urgente mening over, of deel je graag je ervaring met taal en/of meertaligheid, dan hoor ik die graag! Ook voor andere vragen of bedenkingen kan je me van dinsdag tot en met donderdag bereiken via lotte@vermeylenfonds.be.

PS: Voor de herdenking van Vermeylen zal er ook een evenement plaatsvinden op/rond zijn geboortedatum (12 mei). Dus hou zeker onze facebookpagina in het oog en je agenda nog even vrij, en hopelijk zie ik je dan!