Levensverhalen Eeklonaars gebundeld door Vermeylenfonds

De bundel 'Nieuwbakkers delen met herbakkers' zag het levenslicht. Een schitterend ontmoetingsproject tussen autochtone en nieuwe Eeklonaars leidde tot een boek van levensverhalen. (klik voor fotoreportage)

Cover Front

Met de levensverhalen in de bundel ‘Nieuwbakkers delen met Herbakkers’ bieden we een kijk in het levensverhaal van enkele Nieuwbakkers, de nieuwe inwoners van Eeklo. Maar ook aan de Herbakkers, mensen geboren en getogen in Eeklo, geven we ruimte. Allemaal zijn het mensen met een geschiedenis, de ene al wat pijnlijker dan de andere. Een rode draad in de verhalen is het zoeken naar een betere toekomst voor henzelf en/of voor de kinderen. Mensen die een droom willen waarmaken. Mensen die zichzelf willen zijn. Een uitgave van het Vermeylenfonds (2018) ism Soraya Libert en de Eeklonaars, naar een vormgeving van Anne Van De Genachte.

LEES de bundel HIER
In de loop van dit traject kruisten de paden met NIEUWBAKKERS DELEN MET HERBAKKERS, die aan 50 gepassioneerde mensen vroegen wat zij nu willen delen met hun Eeklose buren. Iedere migrant, of het nu een emigrant, immigrant of remigrant is, heeft een verhaal. Meer nog, eigenlijk zijn we allemaal migranten.

De ene komt van dichterbij, de andere van iets verder. Het is vandaag moeilijk om nog een familie te vinden die niet te maken heeft gehad met migratie. De levensverhalen in de bundel ‘Nieuwbakkers delen met Herbakkers’ biedt een kijk in het levensverhaal van enkele Nieuwbakkers, de nieuwe inwoners van Eeklo. Maar ook voor de Herbakkers, mensen geboren en getogen in Eeklo, is er ruimte.

Een rode draad in de verhalen is het zoeken naar een betere toekomst voor henzelf/of hun kinderen. Mensen die een droom willen waarmaken. Mensen die zichzelf willen zijn.