Nieuwbakkers delen met herbakkers

Op zaterdag 17 november bundelen vzw De Verstelling en 'Nieuwbakkers delen met 'Herbakkers de krachten want ze hebben heel wat te vertellen.

Affiche1Kl

Ook een resem andere organisatie scharen zich achter het initiatief en het resultaat is een aanvullend programma VERBEELDING OP SCHERP, dat plaatsvindt in JC Kubiek, Kerkstraat 121 in Eeklo vanaf 17.00u.

De toegang is gratis.Uitblinkerskl

VZW De Verstelling realiseerde met tien kinderen uit de vijfde en zesde klas de documentairereeks UITBLINKERS.

Ze presenteren de film in premère aan het grote publiek. Koen Dewulf zal de kinderen interviewen (en voor een komische noot zorgen), de brochure met een portret van alle kinderen en geïnterviewden wordt voorgesteld en de film wordt vertoond op groot scherm.

Opnieuw gingen tien jeugdige reporters, na een opleiding filmen, interviewen en animatie, met een camera en micro op pad om reportages te maken.


Uitn1Kl

In de loop van dit traject kruisten de paden met NIEUBAKKERS DELEN MET HERBAKKERS, die aan 50 gepassioneerde mensen vroegen wat zij nu willen delen met hun Eeklose buren. Iedere migrant, of het nu een emigrant, immigrant of remigrant is, heeft een verhaal. Meer nog, eigenlijk zijn we allemaal migranten.

De ene komt van dichterbij, de andere van iets verder. Het is vandaag moeilijk om nog een familie te vinden die niet te maken heeft gehad met migratie. De levensverhalen in de bundle ‘Nieuwbakkers delen met Herbakkers’ biedt een kijk in het levensverhaal van enkele Nieuwbakkers, de nieuwe inwoners van Eeklo. Maar ook voor de Herbakkers, mensen geboren en getogen in Eeklo, is er ruimte.

Een rode draad in de verhalen is het zoeken naar een betere toekomst voor henzelf/of hun kinderen. Mensen die een droom willen waarmaken. Mensen die zichzelf willen zijn.

Tarik Fraihi, national voorzitter Vermeylenfonds neemt de leiding voor zijn rekening.


Stevenvrommankl

Last but not least komt Low Impact Man Steven Vromman zijn gloednieuwe eco-comedy opvoeren.

Het einde van de wereld? Een Try-out!, is geen try-out maar een try-out van het einde van de wereld.

Hij gaat op onderzoek naar wat de toekomst kan brengen, van virussen tot Artificiële Intelligentie, van meteorieten tot klimaat-chaos, spreekt over het dreigende maar ook over het hoopvolle.

Kan veerkracht ons voorbereiden op het onverwachte? Hoe hebben moeilijke situatie in het verlden gezorgd voor onvoorstelbare moet den solidariteit? Welke kleinschalige initiatieven helpen ons op weg naar een leefbare wereld? En Steven zou Steven niet zijn al ser geen humor in zit. Maak kennis met het Rad der Onfortuin, doe de grote veerkrachttest en zing mee met het uitstervingslied!

Het einde van de wereld? Een try-out! bidet een spannende blik op het komende parcours van de mensheid met een verrassend einde. Kijk de miserie recht in de ogen en ga strijdbaarder en hoopvoller dan ooit naar huis!