Sponsor onze deelname aan Refugee Walk !!

Wereldwijd waren nooit zo veel mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Sommige vluchtelingen zijn wekenlang te voet onderweg, op zoek naar een veilige thuis. Voor het derde jaar op rij daagt de Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen deelnemers uit om in de voetsporen te treden van vluchtelingen en een tocht van 40 kilometer af te leggen. Vermeylenf( )nds toont zich solidair met asielzoekers en vluchtelingen en stapt mee met de Refugee Walk 2018 op zondag 30 september.

300918Refugeek

Wie meestapt, zamelt geld in voor mensen op de vlucht. Op de sponsor-pagina van refugeewalk.be kan je zien welke organisaties gesponsord worden, en door wie.

Directeur Frederik, regiocoördinatoren Fabjen en Tom, beleids- en communicatiemedewerker Caroline en secretaris Raf voegen zich bij de meer dan 600 enthousiaste stappers aan de start in Mechelen. 40 km stappen, zweten, zwoegen… Hopelijk halen we de eindstreep zonder veel blaren. 

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Vluchtelingenwerk zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Wil je meer weten? Lees hier verder.

Concreet:

  • Met 30 euro gun je een erkend vluchteling een dag begeleiding van een vrijwilliger in de zoektocht naar een school, woning of werkplek.
  • Met 60 euro geef je twintig asielzoekers een warm welkom bij hun aankomst in België. In het Startpunt krijgen ze correcte informatie in hun eigen taal over de asielaanvraag in ons land en een lekkere kom soep.
  • Met 100 euro zorg je ervoor dat onze gespecialiseerde medewerkers via de Vluchtelingen Infolijn ondersteuning kunnen bieden aan een sociaal werker of advocaat bij het stofferen van een asielaanvraagdossier.

Steun met een gift op de website van Refugee Walk of stort vanaf 40 euro op het rekeningnummer BE50 0011 2745 2218, op naam van Vermeylenfonds vzw, voor een fiscaal attest (enkel GIFT in omschrijving).