Nieuwe algemeen voorzitter Vermeylenf( )nds Tarik Fraihi

De leden van het Vermeylenf( )nds kozen Tarik Fraihi als nieuwe algemeen voorzitter.

Tarik

123

Tarik richtte in 2001 het antiracismeplatform KifKif op en was voortrekker voor het stemrecht voor niet-Belgen. Hij werkte vanaf 2003 op de studiedienst van de sp.a. en van 2008 tot 2018 bij het Orgaan voor de Coördinatie van de Analyse van de Dreiging (OCAD). Sinds februari is hij in dienst bij Groen als politiek directeur.

Tarik: “Na tien jaar OCAD werd het tijd om mijn engagement tegen de toenemende verharding en polarisering in onze samenleving op te nemen. Een engagement dat ik ook via het Vermeylenf(  )nds hoop vorm te kunnen geven. Als socio-culturele vereniging is het Vermeylenf(  )nds een uitermate geschikt vehikel om alle progressieve krachten in Vlaanderen – ongeacht hun politieke affiliatie - in hun strijd voor een warme en open samenleving te ondersteunen.”

Tarik neemt de fakkel over van Koen Goethals, die structuur bracht in onze vereniging en het VF op het vlak van management efficiënter en veerkrachtiger maakte. Waarvoor eeuwige dank! Of om het met de woorden van Tarik te zeggen: "Als ik kan verderzetten wat jij hebt gerealiseerd, Koen, is dat al een hele prestatie."

Taal en ongelijkheid, onze nieuwe troef

Met Tarik beginnen wij ook inhoudelijk aan een nieuw tijdperk, waarin Taal en ongelijkheid dè focus van het Vermeylenf(  )nds wordt.

Wat is de bevrijdende kracht nog van taal in een steeds diverser wordend Vlaanderen? Hoe gaan we om met meertaligheid op de werkvloer, in het onderwijs, op de straat? Blijven we vasthouden aan het noodzakelijke taalbad of zoeken we naar innoverende en verbindende praktijken om taal als hefboom voor een geslaagde integratie in te zetten? Deze focus breiden we verder uit naar deeldomeinen zoals de digitale kloof, taal en kansengroepen, taal en gendergelijkheid, ...

Tarik: "we moeten inhoudelijk aansluiten met nieuwe maatschappelijke hangijzers en terugkeren naar de kern van het Vermeylenf(  )nds. Taal en sociale impact zal het vehikel worden om ongelijkheid aan te pakken en menselijkheid te bevorderen."

Met een voorzitter die zich in het verleden meermaals inzette voor de interculturele samenleving kan het Vermeylenf(  )nds een interessante bijdrage leveren aan dit maatschappelijke debat. Bovendien zullen de nieuwe structuren binnen onze vereniging - een afgeslankte Raad van Bestuur en een inspirerende nieuw opgerichte Adviescommissie - zorgen voor een meer dynamische samenwerking tussen onze vrijwilligers, het team en het bestuur. Enkele sfeerbeelden van de Algemene Ledenvergadering en SPRAAKBRAAK, onze wedstrijd Slam Poetry in samenwerking met de bibliotheek van Liedekerke vindt u op onze Facebookpagina

140318 Kongo