Al spelend verbinden

Het Vermeylenfonds laat het project De collectie van de Gentenaar niet los. Tuulia droeg haar steentje bij aan het verzamelen van het immateriëel erfgoed van de buurtbewoners aan de Watersportbaan en Tamara voerde het Memoryspel in Wondelgem mee uit.De Collectie van de Gentenaar, een project dat cultureel Gents erfgoed toegankelijk in beeld wil brengen, organiseerde in maart een proefversie van een memoryspel om generaties te verbinden.

Collectie Van De Gentenaar

Het memoryspel werd telkens gespeeld door een senior en een lagere schoolkind. Het thema was Wondelgem vroeger en nu. Het spel had tot doel om een dialoog op gang te brengen over de gelijkenissen/veranderingen tussen de generaties. Enkele thema’s die aan bod kwamen waren: school, vrije tijd en geloof.

De grootste verschillen tussen de jeugd vroeger en nu waren uiteraard de altijd aanwezige schermpjes, waar de jeugd zich maar moeilijk van kan losmaken en het feit dat kinderen vroeger meer buiten speelden.

Opvallend detail: Speler Milla (10) vond het wel wat jammer dat schermpjes zo een grote rol spelen in haar generatie: ze was misschien wel liever van de generatie van oudtante Anita (69) geweest.