Ampersand

Op donderdag 9 februari verbinden we literatuur met ‘kortsluiting’. Het wordt een knotsgekke avond rond de centrale vraag: ‘hoe kunnen we aarden?’ Carmien Michels en Ish Ait Hamou geven de voorzet van de avond. Waanzin is vrouwelijk: vier dames van de Kunstbrug brengen werk van onder meer Daniil Charms, Marc Van der Holst, Laura Mentink, Hugo Ball,… Het Gents hiphopcollectief A School Called Tribe doorbreekt de stilte met een aanstekelijke mix van jazz, hiphop en slam poetry.BENIEUWD NAAR MEER?

Ampersand Logo

BENIEUWD NAAR MEER?
𝗥𝗲𝗹𝗮𝗮𝘀 doet er nog een schepje bovenop, want bij deze podcast vol waargebeurde verhalen zijn ze ervan overtuigd dat iedereen wel een waardevol verhaal te vertellen heeft. Verhalen van iedereen, dus ook van jou!
Meer info over ons namiddagprogramma volgt snel.

GASTEN
𝗔 𝗦𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹 𝗖𝗮𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗧𝗿𝗶𝗯𝗲 is het resultaat van een wekenlang creatief proces tussen jonge Gentse muzikanten, rappers en producers, die live een licht onvoorspelbare mix brengen van jazz, hiphop & slam poetry. Een initiatief van Graffiti vzw, De Koer en KASK-Conservatorium.

𝗖𝗮𝗿𝗺𝗶𝗲𝗻 𝗠𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝘀 (Leuven, 1990) is een Belgische schrijver en performer. Ze danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Met scherpe observaties schept ze een vaak duistere wereld, ritmisch, krachtig en diep persoonlijk. Meest recent verscheen van haar hand de verhalenbundel Vaders die rouwen bij Uitgeverij Querido, die de shortlists van de Biesheuvelprijs, de Fintro Literatuurprijs, de Boekenbon Literatuurprijs en de Inktaap haalde en zowel de jury- als lezersprijs van BNG Bank Literatuurprijs 2022 won.

Van jongs af schrijft 𝗜𝘀𝗵 𝗔𝗶𝘁 𝗛𝗮𝗺𝗼𝘂 verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. In 2014 debuteerde hij met het boek Hard hart, in 2015 met Cécile én met Als Je Iemand Verliest Die Je Niet Kan Verliezen, 3 bestsellers op een rij. Ondertussen kwam Cécile ook uit als luisterboek. Het Moois dat we delen, het 4de boek van Ish dat verscheen in oktober 2020 werd meteen een bestseller en ging al meer dan 60.000 keer over de toonbank. Het audioboek van Het moois dat we delen ontving in september 2021 de Storytel Award.

𝗞𝗲𝘃𝗶𝗻 𝗔𝗺𝘀𝗲 (1989) publiceerde onder meer in Het Liegend Konijn en de Poëziekrant. Met het collectief Slambacht won hij de Belgische poetryslam in teams (2016). Hij stond op festivals als Onbederf’lijk Vers en Dichters in de Prinsentuin, werd derde op het BK Poetry Slam 2017 en had gastoptredens op het EK Poetry Slam. In 2021 vertegenwoordigde hij België op de 4th International Poetry Slam of Cyprus.

𝗢𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝗮𝘁𝗶𝗲
Ampersand is een initiatief van #Avansa, #BoekhandelLimerick, #DeCentrale, #PENVlaanderen, #Relaas, #Vermeylenfonds, #VOEM en #Willemsfonds. Met de steun van #StadGent.