Ampersand - Thema Overvloed

Ampersand herrijst dit jaar als een sprankelende fontein van woorden, een oase van literaire overvloed. Op donderdag 29 februari vieren we niet alleen de kracht van taal, maar ook de veelzijdige pracht van overvloed in al haar facetten. Laat je onderdompelen in de weelderige wereld van literatuur, waar de letters als regendruppels dansen in een stortbui van persoonlijke getuigenissen, poëzie, muziek en krachtige verhalen.

Logo Ampersand Overvloed

𝗔𝗩𝗢𝗡𝗗𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠𝗠𝗔

𝗗𝗲𝗹𝗽𝗵𝗶𝗻𝗲 𝗟𝗲𝗰𝗼𝗺𝗽𝘁𝗲 𝗲𝗻 𝗝𝗼𝗵𝗮𝗻 𝗕𝗿𝗮𝗲𝗰𝗸𝗺𝗮𝗻 zullen een boeiende dialoog voeren over de rijkdom van overvloed in het leven. Tegelijkertijd zullen opkomende hiphoptalenten zoals 𝗠𝗮𝘅𝗶𝗺𝗲 𝗖𝗹𝗶𝗻𝗰𝗸𝗲, 𝗟𝗶𝗹𝗥𝗲𝗱𝗕𝗼𝗶 𝗲𝗻 𝗝𝟯𝟱𝗡 het maximale uit het minimale halen met hun uitvoeringen.
𝗦𝗲𝗿𝗱𝗶 creëert een spervuur aan beats, terwijl de Nederlandse dichter van Somalische afkomst, 𝗔𝗹𝗮𝗿𝗮 𝗔𝗱𝗶𝗹𝗼𝘄, en VLOED-laureaat 𝗦𝗼𝗳𝗶𝗲 𝗩𝗲𝗿𝗿𝗮𝗲𝘀𝘁 de vruchtbare bodem van De Centrale zullen besprenkelen met vernieuwende verzen.
Als muzikaal kameleon zal 𝗪𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱 𝗩𝗮𝗻 𝗗𝗲𝗻 𝗕𝗼𝘀𝘀𝗰𝗵𝗲 (bekend van Dishwasher en Kin Gajo) de avond kleuren met exotische klanken.
Presentatie: 𝗘𝗱𝗺𝗼𝗻𝗱 𝗖𝗼𝗰𝗾𝘂𝘆𝘁

𝗡𝗔𝗠𝗜𝗗𝗗𝗔𝗚𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠𝗠𝗔
Naast het avondprogramma gaan er in de namiddag 'Samen'-sessies' door (Samen Lezen & Samen Eten). Meer info hierover binnenkort.

𝗣𝗥𝗔𝗞𝗧𝗜𝗦𝗖𝗛𝗘 𝗜𝗡𝗙𝗢
📅 29/02 - 19u30
📍De Centrale (Kraankindersstraat 2, 9000 Gent)
🎟️ https://www.decentrale.be/.../lit.../ampersand-7-.-overvloed

𝗢𝗥𝗚𝗔𝗡𝗜𝗦𝗔𝗧𝗜𝗘 & 𝗦𝗧𝗘𝗨𝗡
Ampersand is een initiatief van Avansa regio Gent, Boekhandel Limerick, De Centrale, RELAAS, Vermeylenfonds en het Willemsfonds. Met de steun van CultuurGent, IMD Oost-Vlaanderen en Literatuur Vlaanderen.