Reis Andalusia - 3 juni 2019 - 10 juni 2019

Deze themareis bevat een aantal elementen die je niet in een doorsnee commerciële reis kan meemaken:

DAG 1: vlucht Brussel-Malaga afhankelijk van de tijd (van de vlucht): bezoek aan het Pablo Picasso-museum in hartje van diens geboortestad Málaga + het monument ter ere van de slachtoffers van de burgeroorlog in het San Rafael-kerkhof aan de rand van de stad.

Als de tijd het ons toelaat kunnen we, onderweg naar Ronda, naar het dorp YUNQUERA dat een tragische hoofdrol speelde in de aflevering over Spanje van “In Europa” van Geert Mak: Overnachting in RONDA.

DAG 2: RONDA en de Serranía de Ronda In RONDA bezoeken we de oudste PLAZA DE TOROS van Spanje, alsook de beide bruggen over de beroemde kloof. De natuur in de omgeving behoort tot de mooiste landschappen van heel Spanje. We bezoeken: Grazalema, de Puerto de las Palomas, Zahara de la Sierra, Algodonales, El Gastor en Setenil de las Bodegas. Dit “witte dorpen” op hun mooist! 2e overnachting in RONDA.

DAG 3: RONDA – OSUNA Via Olvera (het grootste der “Pueblos Blancos”) en Pruna, bereiken we het stadje La Puebla de Cazalla.  We bezoeken er het “Museum van de Flamencofestivals” en maken kennis met de erfenis van Francisco en José Maria Moreno Galván. Na de middag reizen we door naar het onvergelijkbare Marinaleda. We maken er kennis met het dorp, zijn bewoners en hun bestuurders. We overnachten in OSUNA, waar we ook het Romeins theater en – Necropolis bezoeken.

Granada La Zambra And B 0605

DAG 4: OSUNA – GRANADA Vandaag treden we in de voetsporen van Federico García Lorca. We bezoeken zijn Casa Museo in Fuente Vaqueros, het familiehuis in Valderrubio en de weg tussen Viznár en Alfacar. Daar waar LORCA werd terechtgesteld en éen van de eerste slachtoffers werd van de Spaanse burgeroorlog.

In de vooravond trekken we naar de Sierra Nevada, van de hardnekkige Andalusische warmte naar het koele hooggebergte. Overnachting in GRANADA

DAG 5: GRANADA Bezoek aan het niet-te-missen Alhambra! Maar ook aan minder bekende parels als: Casa Museo Manuel de Falla, El Corral del Carbón, de Huerta de San Vicente (Lorca) en de legendarische zigeunerwijken Sacromonte en Albayzin. We maken hier een live-Flamencoconcert mee. Overnachting in GRANADA.

Quote 20 Sevilla Alfalfa And C 1237

DAG 6: van GRANADA tot CABO DE GATA in de provincie Almería. We reizen naar het oosten en komen langs Guadix met zijn grotwoningen en het mytische kasteel van La Calahorra. In de provincie Almería bezoeken we ondermeer het mooie Lucainena de las Torres en het rommelige kuststadje Carboneras, waar een standbeeld voor…Lawrence of Arabia staat. Tenslotte bezoeken we een paar van de mooiste stranden en plekjes in het natuurpark Cabo de Gata. Verblijf aan de kust in Rodalquilar, Cabo de Gata.

DAG 7: CABO DE GATA en ALMERIA-STAD We bezoeken de Cortijo de Fraile, daar waar het drama zich afspeelde dat Lorca inspireerde voor zijn stuk “de Bloedbruiloft”. Eén van de mooiste stranden is Playa Monsul. Hier werd éen van de beroemdste scènes uit de film Indiana Jones and the Last Crusade opgenomen met Sean Connery in een glansrol: In de namiddag bezoeken we Almería-stad: het onvermijdelijke Alcazaba, het prestigieuze gitaarmuseum en de nog te bezichtigen schuilkelders uit de burgeroorlog. We pikken een laatste Flamencoconcert mee als waardige afsluiter. Dit in La Guajira of gelijkwaardig.

DAG 8: CABO DE GATA -> MALAGA -> BRUSSEL We reizen via de lange kustweg van Almeria naar de luchthaven van Malaga, via Motríl en de Costa Tropical. Terugvlucht naar Brussel.

Voor inlichtingen en inschrijvingen:

Guido Declercq - info@la-barraca.be


Richtprijs:

€ 1420 pp op basis van 15 personen € 1310 pp op basis van 20 personen Supplement single € 200 Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid, gebaseerd op vluchtprijs van € 275.

Inbegrepen:

- Vluchten incl taksen en 1 stuk ruimbagage per persoon

- de vermelde hotels op basis van 2-persoonskamers incl ontbijt en taksen

- alle in het programma vermelde bezoeken

- bus 30-seater (kleiner niet mogelijk met de bagage) incl kosten chauffeur (kamer en maaltijden tijdens rondreis)

- alle BTW en taksen

- VSR (Vlaams Solidariteitsfonds Reisgelden)