CBK-Poetry Slam

De beste slammers van het land nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het CBK Poetry Slam. Elke slammer krijgt 3 minuten om de vakjury te overtuigen. Verwacht je aan een wervelstorm van literaire kaakslagen en straffe quotes. Twee hosts leiden de wedstrijd tweetalig in goede banen. Een DJ verzacht tussendoor de knock-outs met stevige beats. Naast de stem van de jury telt ook jouw stem! Van harte welkom op 14 november in de Arenberschouwburg in Antwerpen om jouw favoriete slammer mee aan te moedigen en naar de overwinning te klappen, fluiten of gillen. Ambiance verzekerd! Boek je ticket op arenbergschouwburg.be en slam het verder! Het BK-Poetry Slam 2021 wordt georganiseerd door het Vermeylenfonds i.s.m. Creatief Schrijven vzw.

Gentse Voorronde Oktober 2021

Boek hier je tickets!

Het BK Poetry Slam is terug ... met een Big Bang!

Noem het gerust een boksmatch met woorden want Slammers krijgen slechts drie minuten podiumtijd om de jury en het publiek van hun kunnen te overtuigen.
Vlijmscherpe teksten en beklijvende performances worden gebracht zonder gebruik te maken van voorwerpen, kostuums of muziekinstrumenten. 

De voorrondes zijn achter de rug. De finalisten zijn bekend!
Zij ontmoeten elkaar in De Grote Finale op zondag 14 november 2021 in de Arenbergschouwburg van Antwerpen waar ze het opnemen tegen andere geselecteerde slammers uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De winnaar van het CBK gaat de strijd aan op het Europees Kampioenschap, dat in december in Brussel plaatsvindt.

Sinds 2007 neemt Creatief Schrijven vzw het voortouw in de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry.
Vanaf 2021 neemt het Vermeylenfonds de fakkel over als organisator van het CBK Slam Poetry, met Creatief Schrijven vzw als partner.

BK Poetry Slam 2021. Het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam wordt georganiseerd door het Vermeylenfonds in samenwerking met Creatief Schrijven vzw.

Met de steun van

Logo Imd Antwerpen

Logo Arenberg

Logo Creatief Schrijven