BK-Poetry Slam

De beste slammers van het land nemen het binnenkort tegen elkaar op tijdens het BK Poetry Slam. Elke slammer krijgt 3 minuten om de vakjury te overtuigen. Verwacht je aan een wervelstorm van literaire kaakslagen en straffe quotes. Twee hosts leiden de wedstrijd tweetalig in goede banen. Een DJ verzacht tussendoor de knock-outs met stevige beats. Naast de stem van de jury telt ook jouw stem! Van harte welkom op 14 november in de Arenberschouwburg in Antwerpen om jouw favoriete slammer mee aan te moedigen en naar de overwinning te klappen, fluiten of gillen. Ambiance verzekerd! Boek je ticket op arenbergschouwburg.be en slam het verder! Het BK-Poetry Slam 2021 wordt georganiseerd door het Vermeylenfonds i.s.m. Creatief Schrijven vzw.

Hind Bk Poetry Slam

Het BK Poetry Slam is terug!

Een boksmatch met woorden, zo kan je het ook wel noemen. In een wedstrijd Poetry Slam krijgen podiumdichters drie minuten podiumtijd om de jury en het publiek van hun kunnen te overtuigen.. Slammers zetten hun beste beentje voor door zowel vlijmscherpe teksten als beklijvende performances te brengen, en dat zonder gebruik te maken van voorwerpen, kostuums of muziekinstrumenten. De beste slammers stoten door naar een volgende ronde. Na enkele jaartjes rust, is nu ook het BK Slam Poetry terug van weggeweest!

“Een werk voelt voor mij pas af als ik het heb voorgedragen. Het is alsof ik pas publiceer als ik op het podium sta.” - Lisette Ma Neza

Sinds 2007 neemt Creatief Schrijven vzw het voortouw in de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry. Er volgden onder andere een publicatie, een lesmap en de website beslam.be. Vanaf 2021 neemt het Vermeylenfonds de fakkel over als organisator van het BK Slam Poetry, met Creatief Schrijven vzw als partner.
Neem deel aan de voorrondes! Treed in de voetsporen van eerdere Belgische slamkapioenen, onder wie Lisette Ma Neza, en waag je kans tijdens één van de voorrondes.
In iedere Vlaamse provincie vindt een voorronde plaats. De winnaars ontmoeten elkaar in de grote finale en nemen het op tegen andere geselecteerde slammers uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De winnaar van het BK gaat de strijd aan op het Europees Kampioenschap, dat in december in Brussel plaatsvindt.

Wil je graag een worp doen naar de titel van Belgisch Kampioen Poetry Slam?

Hier vind je een overzicht van alle organisatoren en voorrondes:
West-Vlaanderen: 29/09 (De Stroate)
Limburg: 30/09 (Bib Genk) Vlaams-Brabant: 1/10 (TRILL - 30 CC)
Oost-Vlaanderen: 18/10 (Podium Panache - Missy Sippy)
Antwerpen: 24/10 (Proza-K, Kavka)
Franstalig Kampioenschap: 6/11 (La Zone, Luik)

Tips en tricks nodig om je slamskills aan te scherpen? Neem een kijkje in onze handleiding ‘Poetry Slam Poetry’. Gevestigde slammers geven er advies in over schrijven voor performance en hoe je jouw publiek verbluft.
Inschrijven voor een van de voorrondes kan via het inschrijvingsformulier
https://docs.google.com/.../1eck-aJEcTYhTt8Yl.../edit

BK Poetry Slam 2021
Het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam wordt georganiseerd door het Vermeylenfonds in samenwerking met Creatief Schrijven vzw. De finale vindt plaats op zondag 14 november 2021 in de Arenbergschouwburg van Antwerpen.