Vermeylenf( )nds en Creatief schrijven vzw slaan handen in elkaar

“Vroeger dacht ik dat je letterlijk voor je plek moest vechten. Maar later merkte ik dat je nergens komt als je niet geoefend bent in het hanteren van de wapens die maatschappelijk zijn aanvaard. Het draait om de taal, om woorden en zinnen, waarmee je je een weg omhoog kunt knokken.”

Een citaat van de Nederlandse auteur Alex Boogers uit zijn manifest Lang leve de lezer.  Hij verwoordt perfect de kracht van taal. Wie de taal in al zijn facetten beheerst, geraakt hogerop.

En dat is ook het thema van het volgende nummer van onze DNG

Kans maken op publicatie?

Schrijf dan een tekst over hoe taal mensen kan emanciperen. Woorden als wapens of toch niet? Hoe zou jij taal als emancipatiemiddel gebruiken? Giet jouw woorden in een creatie van maximaal 150 woorden en post ze hier. Wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in de DNG.  Je kunt slechts één tekst insturen.

Deelnemen kan tot en met 15/05/2019!

Vier keer per jaar publiceren wij het magazine DNG.  En vanaf nu zal er vier keer per jaar een schrijfkans (lees wedstrijd) verschijnen op www.azertyfactor.be, het schrijfplatform van vzw Creatief Schrijven. Op dit platform gaat Creatief Schrijven op zoek naar nieuwe of minder nieuwe schrijvers met een stevige portie x-factor.