Bestel het boek 'DE GROTE DODENDANS'

De herdenking van de Eerste Wereldoorlog ligt definitief achter ons. Dit betekent echter geenszins dat we de herinnering aan deze gruwelijke slachtpartij niet levendig moeten houden. Integendeel!

Dodendans Verkleind

Dit was ook de overtuiging van Luc Maddelein, zeker nadat hij het werkelijk unieke WO I - oorlogsdagboek van soldaat Omer Roegiers in handen kreeg. Daar waar de meeste oorlogsdagboeken werden geschreven door officieren, dokters of aalmoezeniers, was Omer Roegiers een gewone arbeidersjongen die slechts tot zijn 7e naar school is gegaan. Maar vooral! Omer was socialist, antimilitarist, antiklerikaal, vrijdenker en Vlaamsgezind, stuk voor stuk overtuigingen die hij niet onder stoelen of banken stak en die hem binnen het leger  niet in dank werden afgenomen. Luc verwerkte de informatie uit het dagboek in een beklijvende roman, waarin journaliste Lisa Bonamie op zoek gaat naar wat er gebeurd is met tien jonge mannen uit haar dorp Lisa die – als dienstplichtige of als vrijwilliger – in de Grote Oorlog hebben meegevochten. Haar zoektocht vormde voor Luc ook een uitgelezen kans om het niet alleen over de Eerste Wereldoorlog te hebben, maar ook uitgebreid naar de nationale en internationale politieke actualiteit te refereren. Maar het is uiteraard vooral het 750 bladzijden tellende oorlogsdagboek van Omer Roegiers dat gaandeweg de antwoorden geeft op de vele vragen die Lisa zich stelt.  

Het boek kan besteld worden door overschrijving van €25 op rekeningnummer BE 71 9733 4752 5469 van ‘Mensen In Nood’ (eventuele verzendingskosten niet inbegrepen). Doe dit vandaag nog. Je zult het je niet beklagen. Nog dit: per verkocht exemplaar gaat er € 5 naar de bouw van een schooltje voor blinde kinderen in Togo (Afrika) – voor meer info over dit project: www.vermeylenfonds.be of Luc Maddelein – 0477 47 58 73 – luc.curieus@gmail.com

 
ENKELE REACTIES VAN LEZERS

‘Een meeslepend en beklijvend boek, waarbij de dei llustraties echt een meerwaarde zijn.’ - Maureen Migneau (Eeklo).

‘Het boek is een echte eye-opener. Ik wist niet dat oorlog zo erg was. Hopelijk nooit meer oorlog.’ – N Decreton – 20 jaar (Westdorpe Nederland).

 ‘Een heel erg knap en verrassend plot’ – Tommy Vermeire (Waarschoot).

 ‘Men verwacht niet meteen tekeningen in een roman, maar ze zijn prachtig en vormen een absolute meerwaarde. Ook de vormgeving van het boek is origineel en geslaagd' - Lucas Declerck (Adegem).

‘Een formidabel boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen.’ – Dirk     (Eeklo).

‘Het boek leest als een trein en is spannend tot de laatste bladzijde.’ – Magda Aerbeydt (Langemark-Poelkapelle).

INFORMATIE OMTRENT HET BOEK:

Titel: De Grote Dodendans
Auteur: Luc Maddelein
Aantal pagina's: 336
Geïllustreerd met originele tekeningen
Uitvoering: harde soft touch-kaft 
Formaat: 17,5 x  24,5 cm
Uitgeverij: in eigen beheer
Prijs: €25