Denderhoop

De reeks boekvoorstellingen - in vaak uitverkochte zalen - resulteerde in het gevoelen dat er van onderuit iets dient te gebeuren. Met Denderhoop en Dendertoppen tot gevolg.

𝑨𝒍𝒔 𝒂𝒂𝒏𝒍𝒐𝒐𝒑 𝒏𝒂𝒂𝒓 𝒅𝒆 𝒕𝒘𝒆𝒆𝒅𝒆 𝑫𝒆𝒏𝒅𝒆𝒓𝒕𝒐𝒑 𝒃𝒆𝒍𝒊𝒄𝒉𝒕𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒅𝒆 𝒌𝒐𝒎𝒆𝒏𝒅𝒆 𝒘𝒆𝒌𝒆𝒏 𝒅𝒆 𝒗𝒊𝒋𝒇 𝒕𝒉𝒆𝒎𝒂’𝒔 𝒗𝒂𝒏 𝒐𝒏𝒔 𝒔𝒐𝒄𝒊𝒂𝒂𝒍 𝒄𝒉𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓. 𝑵𝒂 ‘𝒎𝒆𝒆𝒓 𝒔𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍𝒆 𝒆𝒏 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕𝒊𝒆𝒌𝒆 𝒏𝒂𝒃𝒊𝒋𝒉𝒆𝒊𝒅’ 𝒉𝒆𝒃𝒃𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒉𝒆𝒕 𝒗𝒂𝒏𝒅𝒂𝒂𝒈 𝒐𝒗𝒆𝒓 ‘𝒆𝒆𝒏 𝒂𝒂𝒏𝒈𝒆𝒏𝒂𝒎𝒆, 𝒗𝒆𝒊𝒍𝒊𝒈𝒆 𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒆𝒇𝒐𝒎𝒈𝒆𝒗𝒊𝒏𝒈’.

Op zaterdagnamiddag 16 maart ’24 organiseert Denderhoop in Aalst een tweede Dendertop. Op deze bijeenkomst worden de vijf thema’s van het sociaal charter besproken. Het is onze hoop dat de diverse lokale groepen van Denderhoop én de lokale besturen hier mee aan de slag gaan, met voldoende ruimte om dit lokaal in te vullen. Op de eerste Dendertop in Ninove waren een 60-tal mensen aanwezig. We mikken op minstens evenveel deelnemers in Aalst. 
Inschrijven kan via deze link: https://forms.office.com/e/GPHnLw1szg


𝑬𝒆𝒏 𝒂𝒂𝒏𝒈𝒆𝒏𝒂𝒎𝒆, 𝒗𝒆𝒊𝒍𝒊𝒈𝒆 𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒆𝒇𝒐𝒎𝒈𝒆𝒗𝒊𝒏𝒈.
De Denderstreek heeft veel te bieden als mooie en gezonde leefomgeving. Dit wordt niet altijd door beleidsmensen ondersteund of erkend. Er zijn heel wat giftige spots in de nabijheid van industrieterreinen die opgekuist moeten worden. Men vertrekt dikwijls van oude concepten als het aanleggen van nieuwe wegen (N42-N41) om industrie aan te trekken. Wij kiezen voor veilige wegen en goede openbare dienstverlening: betere treinuren en betere busverbindingen aan voor iedereen toegankelijke prijzen.

𝑹𝒖𝒊𝒎𝒕𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒐𝒓𝒅𝒆𝒏𝒊𝒏𝒈 𝒊𝒔 𝒊𝒏 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝒔𝒕𝒓𝒆𝒆𝒌 𝒆𝒆𝒏 𝒓𝒂𝒎𝒑. Het erfgoed wordt niet altijd geapprecieerd en moet wijken voor wilde appartementengroei. Bouwen in overstromingsgebied moet onmiddellijk stoppen. De Dender overstroomt steeds meer: dat toont ook aan dat we op vlak van klimaat bij de pinken moeten zijn. Onze streek leent zich tenslotte uitstekend voor ondersteuning van kleine, streekgebonden familiale landbouw met een eigen korte-keten-netwerk.

Kom veel meer te weten via de Denderhoop-website:

Logo Denderhoop Aalst