Tien finalisten Gents Slampioenschap 2024 zijn bekend.

In het Vlaamse slamschap neemt Het Gents Slampioenschap een belangrijke plaats in. Een plaats die het verkreeg puur op verdiensten en kwaliteit van de slammers en de organisatie.

Gents Slampioenschap 2024 Logo

Dichters, rappers, spoken word-artiesten en andere woordkunstenaars... zakten op 12 maart (naar jaarlijkse gewoonte) af naar Missy Sippy om tijdens de tweede kwalificatieronde van het Gents Slampioenschap het publiek te overtuigen met hun voordracht.

In alweer een keigezellig gevulde Missy Sippy, plaatsten Alberic, Pieter Deprez, Louis Vanhevel, Balkanela en Jilly Lukkesen zich elk overtuigend - met zeer uiteenlopende slams - voor de finale van het #gentsslampioenschap dat op 21 mei plaatsheeft in Kunstencentrum VIERNULVIER.

De winnaar van vanavond, Alberic, deed er met zijn derde gedicht nog een overtreffende trap bovenop waardoor die op een onbestaand niveau belandde.

Zo liet hij Louis Vanhevel op de tweede en Pieter op de derde plaats achter zich. (Pieter bloemleesde in deze avondfinale alle teksten van de andere slammers als ode. Dat was zowel tof als ongezien maar tegelijkertijd ook het teken dat hij de handdoek in de ring wierp)

Kortom alweer een mooie, gezellige, gevarieerde slamavond, lekker ontspannen gehost door Loeke Vanhoutteghem en uiterst bekwaam en to the point geëvalueerd door stemadviseur Hanna Desmet.

Deze vijf finalisten stoten door om het op 21 mei in Kunstencentrum vierNulvier op te nemen tegen de vijf finalisten die zich reeds eerder wisten te kwalificeren in de eerste halve finale in de Centrale; Arvidius Viaene, Sevda, Lotte, Margaux en Rowany.

De winnaar kroont zich op 21 mei 2024 tot Gents Slampioen en stoot door naar het CBK Poetry Slam 2024 dat in november plaatsheeft.

Bekijk het kort sfeerfilmpje hier onderaan.

Het Gents Slampioenschap 2024 is een productie van Slam Aleikum en Podium Panache i.s.m. Voem, Vermeylenfonds, Missy Sippy, De Centrale, Viernulvier en Cultuur Gent.

Winnaars Voorronde De Centrale Slam Aleikum 2024

20240312 212855