Gents Solidariteitsfonds voor moeilijke tijden

Een Hart Voor Vluchtelingen VZW, Werkgroep Vluchtelingen Gent VZW, Hand in Hand Gent, Woon Gift Gent VZW, VZW De Tinten, Victoria Deluxe VZW, De Rode Lotus slaan de handen in elkaar.

Solidair2

COVID-19.

Het lijken slecht vijf letters en twee cijfers. Maar die kleine reeks letters verbergen een grote ziekte. Het CORONAVIRUS verspreidt zich razendsnel. En het verspreidt zich erg ongelijk. Erg kwetsbare groepen worden eerst en hardst geraakt.

Groepen die zich niet goed kunnen beschermen zijn extra kwetsbaar: veel mensen uit precaire groepen zoals daklozen, mensen op de vlucht en oudere mensen in armoede. Wat te doen? En wat samen doen? Wij willen als Gentse organisaties niet zomaar stilzitten. We zitten op de frontlinie van wat er zich aan de onderkant van de samenleving afspeelt.

We willen de mensen informeren, duidelijke info verspreiden, maar ook water geven en hun noden verzamelen en signaleren. Gelukkig is onze Stad Solidair!

 Net daarom slaan we de handen in elkaar. We lanceren 1 rekeningnummer. Van een gezamenlijk noodfonds.

We willen de slachtoffers van de CORONA-crisis kunnen ondersteunen. Voedsel kunnen kopen, en mensen die in de problemen komen kunnen helpen met een proper onderbroek of een neusspray als ze ziek worden. Ook nu doen we dit al maar de aanvragen stromen binnen!

 We kunnen 4 zaken doen:

(1) Deel deze mail.

(2) Storten op dit rekeningnummer BE04 8901 5426 8831 EHVV vzw ,graag met de vermelding #Corona. We zetten uw bijdrage om in voedselbonnen en andere financiële steun die de meest kwetsbaren nodig hebben. (vanaf 40 euro fiscaal attest, hoe grof of onbelangrijk dit nu ook klinkt)

(3) U gaat een bon kopen bij lokale handelaars die voedsel verkopen in Gent die U afgeeft in de Olijfboom in de Forelstraat 37. Hoe minder mensen buiten komen hoe beter dus liever optie 2. Om de verspreiding tegen te gaan! We willen een lock down now.

(4) We zetten een petitie op of steunen de bestaande: https://www.petities.com/signatures/total_lockdown_belgium_no/ om druk te zetten op de federale regering! Shut down now! We hebben uw steun nodig! Omdat dit maar het begin van een ernstige crisis is en niet het einde. Maar ook het begin van een solidariteitsfonds die door Gent gaat met een open einde.

 Dank van: Pascal Debruyne Dominique Willaert, Rudi Van Landeghem, Chris Bens, Carla Ronkes Henri Hemelsoet, Evelyne Huughe


Ook Vermeylenfonds helpt mee!

Wij zijn op zoek naar sticker-, kleur-, en leesboeken voor alle leeftijden (kinderen), ook kleurpotloden en stiften, om pakketten samen te stellen voor kinderen in armoede en moeilijke thuissituaties.
Hoewel kinderen voldoende schoolmateriaal mee krijgen, kunnen zij best nog ontspanningsmateriaal gebruiken. Velen hebben geen tuin, leven in een moeilijke thuissituatie of kunnen zich weinig extra spelmateriaal aanschaffen.
Caroline  zal alles bij zich thuis in Moortsele verzamelen om nadien in pakketten te verdelen en naar Gent te vervoeren.
Stuur een mail naar caroline@vermeylenfonds.be wanneer je materiaal wilt brengen! Ik ben meestal thuis 1f609.png;-)