Het Catalaanse labyrint

Sarah De Vlam neemt u mee in het Catalaanse onderbuikgevoel met haar nieuwe boek ‘Het Catalaans Labyrint’. Sarah De Vlam (1977) studeerde Geschiedenis en Spaans in Gent, Geschiedenis van Spanje in Madrid en Catalaans in haar huidige habitat, La Seu d’Urgell, waar ze reeds 10 jaar woont. Op 1 oktober 2017 stemden 2,2 miljoen Catalanen in een verboden referendum over de afscheiding van Spanje. De Catalaanse Republiek werd eenzijdig uitgeroepen, de Spaanse staat reageerde ongemeen hard. De internationale sympathie voor de Catalanen was groot, het concrete antwoord pragmatisch.

Vlam Catalaanse Labyrint 03

Sindsdien dobbert Catalonië stuurloos in Spaanse wateren. De roep om erkenning in Catalonië is niet nieuw.
Het verlangen naar gelijkwaardigheid overleefde burgeroorlogen en dictaturen. Het zocht naar manieren om te bestaan binnen de fragiele Spaanse constellaties. Geraken Spanje en Catalonië nog samen en ongeschonden uit de impasse? Na de verijdelde stembusrevolutie is introspectie onvermijdelijk en noodzakelijk. De beperkingen van de onafhankelijkheidsbeweging en de sociaaldemografische realiteit van Catalonië werden op een pijnlijke manier blootgelegd. Maar ook Madrid moet luisterbereidheid tonen.

Welkom in de herberg vanaf 19u30 voor een gezellige voorafbabbel. De boekvoorstelling start stipt om 20u en is gratis.
In samenwerking met de buren van de abdij.

Met Onderstaande code krijgt u als lid van Vermeylenfonds een korting op de website van de uitgever. (zie link hieronder)

CODE: 6A8HT9E5