Het CBK Poetry Slam 2022 werd een regelrechte voltreffer waar we nog van nazinderen!

Schitterend 'geduohost' (volgend jaar een nieuw woord in Van Dale) door Maxime Deflandre en Britt Mosselmans. Gaélane was bijzonder poëtisch en bracht haar drie slams zowel kwetsbaar als gedecideerd. Door deze uiterst mooie combinatie - die ook de jury niet ontging - neemt zij als nieuw Belgisch kampioen Poetry Slam 2022, stijlvol én verdiend, de megafoon over van Marie Darah, die haar Europees beloonde top-klasse toonde in de calibrages. Voor ons staat het vast dat Gaélane in Rome met verve de Belgische eer op het Europees Kampioenschap Poetry Slam in december zal verdedigen. Go, Go, Go Gaélane!

Gaelane Bl Wh

De bomvolle Beursschouwburg verkoos B/A/R/T - de Gents Slampioen - met voorsprong tot publiekslieveling 2022. Tip: Heeft je auto binnenkort een vidange nodig? Barts vette flow met fantastische viscositeit doet het werk! Neen, die titel van publiekslieveling glijdt niet zomaar van hem af.

Met haar - op het eerste gehoor - onschuldig lijkende humor, schonk Flem ons snijdende, cynische maatschappijkritiek en (zelf)relativering. De spontane lachjes uit de zaal ondersteunden het gevoel dat Runner-up een welverdiende plaats was voor Flem.

Graag danken we de vele vele medewerkers, de top jury, de hosts, vrijwilligers, álle deelnemers (niveau lag echt hoog) en álle organisaties die de voorronden voor zich namen. Je weet wie je bent ... Wij wensen iedereen veel succes en goesting om ook 2023 tot een mooi CBK-parcours uit te bouwen.

Interesse? Laat het ons weten.
Volg ons voor meer info

Cbk 2022 Gaelane La Championne 2022 Low Res