OPROEP: Enthousiaste vrijwilligers/leden gezocht voor de ‘digitale’ Huiskamerclub

Wil je graag met je leden/vrijwilligers, die je fysiek al een tijdje niet meer hebt gezien een digitaal ontspannende en culturele samenkomst organiseren en/of beleven? Dat kan! De Huiskamerclub is een digitaal aanbod voor sociaal-cultureel werk.

Foto

 De pandemie blijft aanslepen. Ondanks dat er opnieuw een beetje hoop is, wordt de ‘honger’ om elkaar terug te zien steeds groter. In deze digitale tijden mogen we de derde pijler (ontmoeting) niet uit het oog verliezen. Menselijke interacties en het praten met elkaar. De voorbije maanden zijn we voornamelijk digitaal erg actief, corona heeft dus niet alles stilgelegd. Digitale tijden zorgen voor een  digitaal aanbod. Hierbij stellen we jullie De Huiskamerclub voor. Een  project dat een platform biedt aan lokale artistieke talenten (poëzie, muzikale act, theater, enz.) en waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar verbinden. De Huiskamerclub geeft aanzet tot online ongedwongen samen zijn, eenvoudig met elkaar praten, samen een streepje cultuur beleven en wat napraten.

Een eerste try-out van het project ging door op de algemene vergadering, tijdens de workshop ‘geletterdheden en het toegankelijk maken van cultuur’. Hierbij werd het filmpje van dichter Kristien Spooren vertoond. Het  digitaal concept is ontspannend, handig en gemakkelijk om te organiseren, niet vermoeiend…

 De link naar het filmpje van Kristien Spooren dat werd getoond tijdens de workshop vind je hier: https://youtu.be/jDdp8M19Ml8

In navolging van de AV is er een handleiding opgesteld waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je zelf een digitale Huiskamerclub kan realiseren. Deze handleiding is zo opgesteld dat de technische aspecten eenvoudig en duidelijk worden uitgelegd.

OPROEP: Vrijwilligers/leden GEZOCHT

Voor het project De ‘digitale’ Huiskamerclub zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers/leden die:

  • Een lokaal artistiek talent een platform willen bieden.
    • Ken je een artistiek talent die je graag wil steunen?
  • Graag hun handen uit de mouwen steken en een online bijeenkomst willen organiseren om mensen (leden, vrijwilligers,…)  dichter bij elkaar te brengen.
  • Behoefte hebben aan ontmoetingen en hun sociale cement willen versterken.

Zie je jezelf in deze omschrijving of ken je iemand die zich graag hiervoor wil engageren, neem dan contact op met  marilyn@vermeylenfonds.be. Als je interesse hebt, maar je vreest het online gegeven, geen paniek. Wij ondersteunen je! Bij interesse nemen we zo snel mogelijk contact met je op en krijg je de handleiding doorgestuurd.