Robin Bonenfant is Belgisch Kampioen Poetry Slam 2023

Zaterdagavond 25 november vulde de theaterzaal van het Gentse VierNulVier zich met 396 woordliefhebbers die een ticket kochten om zich tijdens het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam 2023 gewillig te laten meeslepen door de tien provinciale slam-kampioenen van het land. Probleemloos ontspon de geweldig sfeervolle avond zich van bij het begin ook tot een spannende "Spoken Word" avond. Foto's © Michiel Devijver.

Zoals steeds koos het publiek na de eerste ronde de publiekswinnaar uit de tien deelnemers. Merlijn Gabel, die dankzij spits poëtische humor de glimlachende zaal smeuïg op zijn boterham smeerde, ging vlotjes met die prijs aan de haal.

Tijdens de twee volgende ronden performden eerst zes en dan finaal drie poëten zich in de gunst van de professionele jury en werden geleidelijk de potentiële derde plaats, de runner-up en de Belgisch kampioen 2023 eruit gefilterd.

In de finale deden een emotionele Tilke Wouters, een poëtische Zephyr en een übertechnische Robin Bonenfant een stevige schep bovenop hun voorgaande performances. Hierdoor bevond de jury zich geruime tijd spreekwoordelijk in Gordium maar de knoop werd uiteindelijk eensgezind doorgehakt:

  • Winnaar: Robin Bonenfant (Brussel)
  • Tweede plaats: Tilke Wouters (O-VL)
  • Derde plaats: Zephyr (Namen)
  • Publieksprijs: Merlijn Gabel (Vl-Brabant)

Van harte proficiat Robin, Tilke, Zephyr en Merlijn!

Dankjewel aan álle deelnemers, álle organisatoren van de voorronden, de sponsors Kunstencentrum VIERNULVIER, Literatuur Vlaanderen, Cultuur Gent, de juryleden Jaouad Alloul, Manu van Kersbergen, Giovanni Baudonck, Julie Lombe en Nyira Hens en puntenteller Siebrand Craeynest. Jullie maakten het CBK Poetry Slam 2023 mee tot een feest! En natuurlijk ook grote dank aan het publiek. We hopen jullie volgend jaar terug te zien! Spread the word ...

We sluiten graag af door deze heerlijke avond gepast te omschrijven en Emily Dickinson te parafraseren:
Poetry is a bee.
It has a song
It has a sting

Ah, too, it has a wing.


Blijf ons volgen want binnenkort verschijnt er ook een filmverslag van deze avond.
www.cbkpoetryslam.be
Imgl2275 Web C Michiel Devijver

Imgl2178 Web C Michiel Devijver

Imgl1605 Web C Michiel Devijver