Rosa & Hannah; De (on)mogelijke revolutie

Joke Hermsen en Victoria Deluxe. Wat kunnen we leren van Hannah Arendt en Rosa Luxemburg? Veel, volgens Joke Hermsen. Hermsen grijpt terug naar Arendt en Luxemburg om na te denken over de transitie naar een betere, meer menselijke en solidaire samenleving. Een denken dat begint met twijfelen en durven 'nee' zeggen. Hermsens exploratie van het werk van Arendt en Luxemburg mondde uit in een theatertekst, ‘De (on)mogelijke revolutie’, waarin ze zich een fictieve ontmoeting en een intens gesprek tussen de twee vrouwen inbeeldt. In een unieke voorstelling voor de Nacht van de Vrijdenker wordt de uiteenzetting van Joke Hermsen afgewisseld met fragmenten uit het stuk, live gebracht door Victoria Deluxe.

Bekijk hier het Programma

De Nacht van de Vrijdenker ... Levend!
Dat betekent opnieuw een live-editie van de Nacht van de Vrijdenker op zaterdag 20/11/2021 in De Vooruit, in samenwerking met Kunstencentrum Voo?uit.

Gezien de onzekerheden in 2021 rond cultuur en internationaal reisverkeer, kozen we opnieuw voor een online openingsavond met internationale sprekers op vrijdag 19/11/2021.

Op zaterdag 20/11/2021 vindt een live-editie van de Nacht plaats in de zalen van De Vooruit met sprekers uit België en onze buurlanden. Wij gaan uit van een normale editie zoals u die van ons gewend bent: een gezellige drukte, vier zalen met een bomvol programma en randactiviteiten als workshops, een boekenstand… Kortom, alles erop en eraan! Wie tickets heeft voor het live-event, kan ook de online sessies bijwonen.