Van floes tot filantropie / online AV en Inspiratiedag (13/3)

​Het Vermeylenf( )nds nodigt je graag uit op de eerste virtuele Algemene Vergadering en Inspiratiedag. Dit jaar staat in het teken van ‘de digitale kloof en participatie’, met boeiende gasten op het scherm: Kati Verstrepen (Liga voor de Mensenrechten), auteurs Lieven Miguel Kandolo en Moussa Don Pandzou, Ilse Mariën (Smit, Imec, VUB) en Marilyn Verhofsté (stagiair)

Av2


Zaterdag 13/03/2021
Welkom vanaf 9u30

10u00      Welkomstwoord algemeen voorzitter Willem Debeuckelaere
10u10      De kracht van taal - ‘de grote verbinding’, jaarverslag en jaarplan in beeld,
                resultaten en begroting, stemming (online)
10u30      De barometer digitale inclusie, door Ilse Mariën (Smit, Imec, VUB)
10u50      Digitale participatie, het VF-jaarthema van 2021, door Kevin De Coninck (lid RVB)
11u00      Drie interactieve webinars – Maak je keuze!

Sinds de start van het nieuwe beleidsplan werkt het Vermeylenfonds met drie vaste onderwerpen. Voor elk van deze onderwerpen zochten wij een interactieve webinar uit die informeert en inspireert. In dit webinar leer je bij, kan je vragen stellen en kunnen ideeën opborrelen om nadien in praktijk om te zetten. Selecteer de webinar dat je wilt volgen bij je inschrijving. Na de AV zal er van elke webinar een verslag doorgestuurd worden naar alle deelnemers.

1) taal als middel tot (culturele) participatie
Auteurs Lieven Miguel Kandolo en Moussa Don Pandzou over hun boek Yaya na Leki en hun
digitaal brievenproject. Hoe voelt het om als zwarte Belg, met roots in de kolonies, op te groeien in België vandaag? Hoe voer je de gezamenlijke en toch eenzame strijd voor gelijkwaardigheid?

2) taal in relatie tot vrije meningsuiting en mensenrechten
Advocaat Kati Verstrepen (Liga voor de Mensenrechten) over mensenrechten, digitale actie en participatie. Welke rol spelen sociale media bij het mensenrechtendiscours, hoe kunnen we ons wapenen tegen online framing, ...?

3) geletterdheden en het toegankelijk maken van cultuur
De Huiskamerclub door Marilyn Verhofsté. Hoe kunnen we verbinding creëren, kunst en optredens beleven,…. op afstand en online? Een workshop die je laat meegenieten van cultuur, die je prikkelt en inspireert om te praten en ongedwongen samen te zijn.


SCHRIJF JE ONLINE IN VIA DEZE LINK. INSCHRIJVEN TEN LAATSTE OP 10 MAART !