Nieuwe Maatjes: onze website met aanbod, werkwijzer en handleiding AXO voor vrijwilligers!

Met 'taal & geletterdheid' start bij het Vermeylenfonds een nieuw themajaar. We blijven dicht bij onze geschiedenis en het dna van onze vereniging: de liefde voor taal gecombineerd met maatschappelijk engagement. Onze talrijke vrijwilligers organiseren traditionele en vernieuwende activiteiten die een impact hebben op leden, op gasten, op medewerkers, op toevallige voorbijgangers. Fier om hun eindeloze geestdrift en daadkracht bieden wij onze afdelingen ook voor dit thema graag een aanbod aan: Nieuwe Maatjes (even vers, maar niet uit de zee)

Wil je graag onze werkwijzer of handleiding voor AXO doornemen, dan vind je een pdf op onze website voor vrijwilligers nieuwemaatjes.org, onder het menu 'Over ons'.

Ook ons aanbod kan je hier terugvinden:

Met 'Kritische Kijk' focussen wij op een aantal lezingen die boeiend en scherp de realiteit van de politiek, de mensenrechten, ... analyseren en in vraag stellen.

'Literatuur' en 'podium' zijn van oudsher thema's waar het Vermeylenfonds zich steeds in verdiepte. Ook hier proberen we nieuwe formules en nieuwe partners te zoeken om buiten de vanzelfsprekende culturele lijntjes te kleuren.

Met onze nieuwe 'expo' BRAND, die blijft groeien de komende jaren, hopen wij alvast te toeren langsheen vele afdelingen en bibliotheken.

Onze 'uitstappen' en 'reizen' blijven in evolutie. Nieuwe wegen, originele bestemmingen, bijzondere contexten.

Naast de meer klassieke activiteiten kan je in ons aanbod ook experimentele 'labo'-activiteiten terugvinden, die iets meer aandacht en energie vergen maar wel veel voldoening geven en ons uit onze comfortzone trekken, de wijde wereld in.

Voor elk wat wils dus! Met 'Nieuwe Maatjes' willen we inspireren en verbinden, en vooral veel nieuwe maatjes maken!