Vzw Helden van het Verzet sluit aan bij Vermeylenfonds.

Oorlogsherinnering blijft belangrijk want wie niet leert van zijn fouten die is gedoemd in dezelfde val te trappen of dezelfde fout(en) te herhalen. De ontelbare verhalen die aanvankelijk tussen pot en pint verteld werden bleken dermate beklijvend dat het duidelijk werd dat er sprake is van een historisch onrecht. Samen halen we de verzetshelden uit de vergetelheid!

Met de oprichting van vzw Helden van het verzet willen we de moed en vastberadenheid van de mannen en vrouwen die gestreden hebben voor vrijheid en gerechtigheid tijdens WOII eren.

Door lid te worden van vzw Helden van het Verzet help je om de respectvolle herinnering aan onze verzetshelden levend te houden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog pleegden 150.000 gewone mensen buitengewoon verzet tegen de nazistische bezetter. Niet minder dan 15.000 onder hen gaven hun leven voor onze vrijheid. Het is bijzonder onrechtvaardig dat we hen vandaag zowat allemaal vergeten zijn. Dankzij jullie steun ligt ons ambitieus doel binnen handbereik: elke Belg kent tegen 2030 minstens 1 verzetsheld.

Vanaf 4 euro per maand ben je lid van vzw Helden van het Verzet!

Het lidmaatschap van vzw Helden van het Verzet bedraagt minimum 48 euro per jaar. Of je nu een individu, een organisatie of een bedrijf bent: iedereen die onze doelstellingen steunt, is zeer welkom. Vanaf 4 euro per maand maak je een groot verschil! Als lid van Helden van het Verzet krijg je niet alleen heel wat voordelen. Dankzij onze samenwerking met het Vermeylenfonds ontvang je een fiscaal attest (je lidgeld wordt gelijkgesteld aan 5 euro, de rest is fiscaal aftrekbaar).

Helden Van Het Verzet