Brieven aan/over Corona en de wereld

Al dagen en wekenlang gaat het over Corona. Maar wat als je het gewoon eens even allemaal zelf aan Corona kon vertellen? Of heeft de tijd in quarantaine de essayist in jou wakker gemaakt en wil je graag jouw inzichten met ons delen?

Brievenaancorona2

Loop je al een tijdje met een eitje?
Dan kan je het via brieven aan/over Corona en de wereld kwijt. De hamvraag is : wat zou je Corona willen zeggen of vragen mocht ze een persoon zijn? Heb je Corona wat te zeggen of te schrijven? Wil je nieuwe inzichten die de quarantaine bij jou teweegbrachten met ons delen? Of wil je je ideeën rond de wereld na corona uit de doeken doen?

Post je brief op de facebookpagina pagina en voeg er een foto bij van je brievenbus, al dan niet met jezelf erbij. Houd je het graag anoniem zodat Corona je niet vinden kan, stuur je brief dan per mail aan brievenaancorona@outlook.com

Een initiatief van Barbara Callewaert, Lut Geeraert (www.waawwelzijn.be) in samenwerking met August Vermeylenfonds en Vormingplus MZW.

Een talig project ter bevordering van emotionele expressie en welbevinden!

Brievenbus1

Corona,


Ik wil dat je blijft. Niet echt natuurlijk, maar toch écht wel eigenlijk.  
Het is zo fijn om tegen een gemeenschappelijk, onzichtbare vijand te moeten vechten. 
Ik durf het amper te zeggen, ik zou het ergens voorzichtig willen fluisteren: ik heb er zelfs een paar doden voor over. Zo érg. Ik schaam me om die gedachte. Uiteraard. En toch.  
De mensen hangen zo aan elkaar, mijn lief is eindelijk een beetje thuis, heel veel overbodige zaken in het leven zijn niet meer aan de orde. De consumptie van belachelijk veel kleren, dat moordende verkeer, bullshitjobs, bullshitverplaatsingen, lawaaihinder, mensenmassahinder, zoveel hinder: wég. Gewoon weg. Alsof we ontdaan zijn van alle ruis. Dank je, geloof ik.

Verwarde groet

PS: Ik kijk stiekem uit naar al de mensen met verwaarloosde kapsels. Machtig!
PPS: Sorry. (En echt. Ik vind het kei-erg wat er allemaal gebeurt, en ik denk aan de Italianen, en ik denk aan de Spanjaarden en aan iedereen bij wie je toesloeg en dan schaam ik me nog meer natuurlijk. En toch.) 
PPS: Stop er nu maar mee. Ik meen het hé! (Denk ik.)