CBK Poetry Slam 2023 volledig toegankelijk

Volledig toegankelijk?! Hoezo? Is dat niet logisch dan?! In gedachten wel, maar in uitvoering laat het al te vaak te wensen over. Daar wil Vermeylenfonds mee verandering in brengen.

Sign Language


Mede onder impuls van Jolien organiseert Vermeylenfonds een CBK Poetry Slam dat volledig toegankelijk is voor blinden en slechtzienden en waar voorzien wordt in een volledige begeleiding door vrijwilligers uit onze pool die je vanaf jouw trein-, bus- of tramhalte van afspraak ophalen, je bijstaan doorheen de hele avond waar nodig en je natuurlijk ook weer veilig tot aan de halte van voorkeur brengen voor vertrek naar huis. Bovendien is er de avond zelf mogelijkheid om het hele gebeuren via AudioDescriptie te volgen.

Ook aan doven en slechthorenden komen we maximaal tegemoet door een VGT-tolk op het podium te plaatsen die de teksten en hun vertalingen op het projectiescherm met gebarentaal extra ondersteunt.

Kijk hier hoe enthousiast Jolien - die zeer regelmatig voorrondes en finales bijwoont - is over dergelijke avonden. Jolien heeft een enthousiaste tip Je kan haar contacteren via jolien@vermeylenfonds.be om jouw afspraak te regelen.