Crowdfunding voor Joys Bahati

Joys Bahati is een 15-jarig meisje uit Goma, in de provincie Noord-Kivu, Democratische Republiek Congo. In plaats van haar tienerjaren door te brengen met haar familie en vrienden, belandde ze in het ziekenhuis.

In november 2018 was Joys betrokken bij een motorongeluk. Ze werd behandeld in het provinciale ziekenhuis in Goma. Maar sinds januari 2024 begon ze te lijden aan progressieve bewustzijnsvermindering, wat leidde tot een fase II coma met verlamming van de rechterhelft van het lichaam, gecombineerd met koortsaanvallen.

Onderzoeken toonden een extra- en subdurale opstapeling van pus aan linksvoor in de schedel, geassocieerd met hydrocefalie.

Een eerste spoedoperatie werd uitgevoerd om de intracraniële etterophoping te verwijderen, gevolgd door een tweede om een ventriculo-peritoneale shunt te plaatsen om de hydrocefalie te verminderen. Sindsdien is de infectie geleidelijk verdwenen en is de patiënte gestabiliseerd, hoewel haar staat van waakzaamheid maar heel langzaam verbetert, waardoor ze langdurig in het ziekenhuis moet worden gemonitord.

Het gezin moet nu een rekening van 16.375 dollar betalen. Joyce's vader verdient de kost in de informele sector in de stad Goma. Ze konden $1.500 bijeenbrengen, maar zijn nu ten einde raad. Ze vragen om humanitaire hulp voor een restbedrag van $14.875, of €13.700 tegen de huidige koers.

Om Joys en haar familie te helpen. Steunen wij deze crowdfunding.
Doe ook en gift en help de familie uit deze nachtmerrie.

Een gift van minimaal 40 euro op jaarbasis geeft je recht op een fiscaal attest.
Om een attest te kunnen afleveren moet je eerst je gift registreren en vervolgens op een apart rekeningnummer BE50 0011 2745 2218 (AVF) storten met als mededeling 'GIFT'.