Fountainfest (in Kavka)

FountainFest: The Festival of Femxle Pleasure is een multidisciplinair festival gewijd aan vrouwelijk genot. Een bruisende avond vol workshops, gesprekken, optredens en kunst waar je nat van wordt. Elke editie van FountainFest richt zich op een subthema. Eerder was dit: zelfzorg. Dít jaar is een ode aan zusterschap!

Fountain Fest Logo 2023 Vierkant Met Titel En Ondertitel Klein

Omdat wij ervaringen met elkaar delen, die niemand anders met ons deelt. Ons niettemin nog altijd geleerd wordt om tegen elkaar, in plaats van samen te staan; onze onderlinge verschillen te vrezen, in plaats van te vieren.

Omdat het tijd wordt om in te zien dat wij niet enkel verantwoordelijk zijn om zorg te dragen over onszelf, maar óók over elkaar. Omdat als wij niet voor ons zorgen, wie dan wel? Omdat emancipatie nooit door één te weeg gebracht wordt, naar altijd door allen.

Wij nodigen je uit om je onder te dompelen in het genot van verbinding: met elkaar en met jouw eigen vrouwelijkheid (in welke vorm dan ook!).

Duik met ons de fontein in en kom hoelahoepen met Rachaila, gedichten schrijven met Sesa, chillen in de FountainFest huiskamer, genieten van het heerlijke eten van Mama Betty en dansen op de beats van DJ iNess.

Iedereen is welkom, mits je de ruimte met respect en oprechte nieuwsgierigheid betreedt.

FountainFest is een project van Sidewards. Sidewards is een Antwerps (dans) collectief bestaande uit 12 alumni van Het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Samen creëren zij dansproducties en organiseren zij culturele evenementen.

Dit project in Kavka wordt mede mogelijk gemaakt door Vermeylenfonds en De Nationale Lotterij.