Gesprek rond Internationale Moedertaaldag

​Sluiten we mensen in het onderwijs IN of UIT door alleen Nederlands te gebruiken? Is meertaligheid een vloek of een zegen? En welke rol kan meertaligheid in het onderwijs spelen? Een gesprek met Orhan Agirdag (professor in de Pedagogische Wetenschappen) en Kevin de Coninck (doctor in de Nederlandse Letterkunde)

Moedertaaldag 2022

Orhan Agirdag en Kevin de Coninck buigen zich over deze vragen in een geanimeerd gesprek dat zij hadden naar aanleiding van de internationale moedertaaldag.

Orhan Agirdag is professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, lid van de Jonge Academie in Vlaanderen en lid van de nationale Curriculumcommissie in Nederland. In zijn onderzoek focust hij op maatschappelijke thema's in het onderwijs, met specifieke aandacht voor de lerarenopleiding, meertaligheid en digitalisering. in 2020 verscheen zijn boek Onderwijs in een gekleurde samenleving bij uitgeverij EPO.

Kevin De Coninck is doctor in de Nederlandse Letterkunde. Hij is een gedreven bestuurslid van het Vermeylenfonds met een groot hart voor en jarenlange ervaring met taalbeleid, inclusie en maatschappelijke participatie en is intrinsiek gemotiveerd om voor anderen van betekenis te zijn.

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards waaronder de Van Dale spoken award in 2017, de BILL-award in 2018, de emancipatieprijs van VOEM in 2019, de El Hizrja literatuurprijs in 2020, ... Ze schreef in 2021 met haar debuut 'KRUIMELDIEF' het leven van haar en haar zus neer.


Organisatoren:
Internationaal Comité
FMDO
FMV
Voem
AIF - Actieve Interculturele Federatie
Bis Vlaanderen
Masereelfonds
Vermeylenfonds