"Honey, I'm home!" - EXPO over dak- en thuislozen tijdens Corona

In maart 2020, toen de lockdown de wereld door elkaar schudde, startten woordkunstenaars Barbara, Jo en Lut samen met het Vermeylenfonds allerlei brievenprojecten. De projecten breidden al snel uit van Brieven aan Corona en aan gedetineerden naar mensen in armoede en thuis- en daklozen. Hoe ervoeren zij de coronaperiode?

Barbara en Jo gingen praten met mensen die op straat leefden. Ze vonden de verhalen zo waardevol en intrigerend dat ze besloten nog een stap verder te gaan en samen met het Vermeylenfonds een expo te bouwen rond alles wat ze geraapt hebben, een expo met foto's, interviews en vooral veel MATRASSEN.

Honey, I'm home!”, gesprekken over en met dak- en thuisloze mensen tijdens de lockdown is een ijzersterke expo die ook de stemlozen van onze samenleving aan het woord laat. 

De expo was tijdens de Gentse Feesten te bezichtigen in de Baudelokapel en mocht veel positieve reacties in ontvangst nemen. Hieronder vind je een kleine beeldreportage!

Een project van WAT MET DE KOEKJES? (Jo Verhenne en Barbara Callewaert) / Vermeylenfonds / Dienst Outreachend Werken van Stad Gent

Overzicht Verkleind

Baudelo Verkleind

1

11

13

15

17

20

Baf Verkleind

21 Kleiner

20200720 171524