Israël/Palestina: een dialoog met André Gantman en Ludo Abicht

Met de nieuwe regering-Netanyahu, die bestaat uit ultrareligieuze en extreemrechtse partijen, laait de onrust in Israël en Palestina weer op, met massamanifestaties en enkele dodelijke aanslagen in 2023 tot gevolg.

Israel Palestina

Waarnemers vrezen dat het ‘bevroren’ conflict zal ontdooien en spreken zelfs van een mogelijke nieuwe intifada. Wat is de geschiedenis van het conflict? Hoe zat het ook alweer met de Zesdaagse Oorlog, Sabra en Shatila, de Oslo-akkoorden en de bouw van de Muur? Wat valt te verwachten van de nieuwe Israëlische regering? En is er een oplossing mogelijk voor het conflict?

André Gantman, pleitbezorger van het zionisme, en Ludo Abicht, bekend om zijn pro-Palestijnse standpunten, gaan in Israël/Palestina in dialoog. Het knettert meermaals. Want vond er in 1948 een etnische zuivering door de Israëli’s plaats? Is de uitspraak van Marc Van Ranst over een ‘Gazacaust’ antisemitisch? En is een tweestatenoplossing nog mogelijk?

Op 15 maart modereert onderzoeksjournalist en auteur Tom De Smet een gesprek tussen André Gantman en Ludo Abicht ter gelegenheid van het verschijnen van Israël/Palestina. Tweespraak over oorzaken en oplossingen.

15 maart om 20 uur
De Studio (salon)
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen

Gratis event

Wel graag inschrijven via de inschrijflink of een mailtje naar an-katrien@ertsberg.be.

Met dank aan Humanistisch Verbond, Vermeylenfonds en De Studio: