Kevin Amse met WK poetry slam!

Kevin Amse, de huispoëet van het Vermeylenf( )nds, mocht op zondag 13 mei het Laatste Woord nemen in De Zevende Dag. Een schitterende performance die u op onze FB-pagina (www.facebook.com/AugustVermeylenfonds/) kunt bekijken. Kevin Amse zal regelmatig op deze website verschijnen met nieuwe gedichten, verse filmpjes en andere woordspelen. Ook zal hij als ambassadeur van onze jaarlijks terugkerende Slam Poetry wedstrijd SPRAAKBRAAK zijn schouders zetten onder de uitbouw van ons poëzie- en slam-netwerk. Afdelingen mogen hem trouwens steeds contacteren voor een optreden of een andere poëzievraag.

Een korte biografie

Kevin Amse is een humorvolle woordkunstenaar die actuele met persoonlijke thema’s verbindt en daar diverse prijzen mee won in de poëziewereld. Hij won de Belgische teamslam 2016, behaalde een derde plaats op het Belgisch kampioenschap 2017 en mocht twee keer kalibreren op het Europese kampioenschap poetry slam (2016 – 2017). Hij publiceerde gedichten in het literaire tijdschrift Deus Ex Machina. Momenteel werkt hij aan een avondvullend programma waarin poetry slam en comedy elkaar ontmoeten.

Amse deelde het podium o.a. met Buddy Wakefield, Typhoon, Akwasi, Wim Helsen en Carmien Michels. In 2017 was hij te horen op de eerste Belgische poetry slam langspeelplaat, die in beperkte oplage op vinyl verscheen.

Over poetry slam zelf zegt hij in een interview met Knack Online: “Ik heb het gevoel dat veel mensen niet tevreden zijn met de stand van zaken in de wereld en slammers vaak de vinger op de zere wonde leggen. Er hangt altijd iets revolutionairs en gemoedelijk rond een poetry slam avond. Een soort magie die je enkel snapt als je erbij bent geweest.”

Check ook https://kevinamse.wordpress.com/

Spraakbraak