Marseille, poort naar de wereld

Marseille is onbekend, dus onbemind. Deze havenstad is en was altijd al een poort naar de wereld. Al ruim 2000 jaar komen op het ritme van eb en vloed de nieuwe golven bewoners aan. Van de oude Grieken tot de buren uit Italië, van de kolonialen uit Algerije tot de nieuwste bewoners uit Afrika. Het kleurt de stad ook in zijn architectuur en op culinair vlak.

Marseille3

Kom en ontdek deze poort naar de wereld in een vierdaagse citytrip met volgende elementen: de nieuwe architectuur van Zaha Hadid, Jean Nouvel, het museum MUCEM van Rudy Riciottide (momenteel Jeff Koons-expo), herbestemde pakhuizen,  'la cité radieuse' van Le Corbusier, twee boottrips naar het nabije eiland-natuurgebied en langs de wondermooie kustlijn van Les Calanques, geleide wandelingen langs geurige markten, een omweg door het oorlogsverleden van WO II, enkele bezoeken aan kerken en musea met verrassende collecties, een bezoekje aan “une savonnerie de Marseille”,…

Programma

DAG 1

Afspraak om 6.30u in Brussel-Zuid. Aankomst met de TGV kort na de middag in Marseille. Korte metro-rit naar het hotel, gelegen in één van de meest aantrekkelijke quartiers van de stad. Lunchpauze. Start begeleide wandeling 1: langs veerboten&pakhuizen, basiliek&mozaïek, piété&charité& au ‘petit Montmartre’. Diner in de buurt van het hotel.

DAG 2

Na het ontbijt start begeleide wandeling 2: met een zigzag van place naar place, van Yves Montand tot in het koloniale verleden, om te belanden in ‘Le Vieux Quartier’, vlakbij le Quai des Belges. Lunchpauze. Boottrip naar een eiland-natuurgebied vlak voor de kust met aansluitend vrije tijd. Diner in koloniale stijl.

DAG 3

Busrit tot  en bezoek aan ‘La Cité Radieuse’ van Le Corbusier met aansluitend (facultatief) museumbezoek. Boottrip (en picknick) langs de wondermooie kustlijn van Les Calanques. Diner in de buurt van het hotel.

DAG 4

Na het ontbijt busrit tot Notre-Dame-de-la-Garde, een kerk op een indrukwekkende site met een interieur vol volksdevotie en een echo van WO II. Of, voor wil bezoek aan het Musée Cantini.  Op het middaguur terugreis met de TGV naar Brussel. Aankomst rond 18u.

Praktisch:  deelnameprijs 2021 : raming €700 pp (incl. overnachtingen op basis van kamer en ontbijt in een zeer goed gelegen 3*hotel, nederlandstalige begeleiding&gidsbeurten, citypass 48u, alle lokaal vervoer en twee boottrips). Vervoer  in principe met TGV Brussel-Marseille niet inclusief.

Interesse? Contacteer reisorganisator Paul Van Hoorick

pvanhoorick@hotmail.com