Marseille, poort naar de wereld

Marseille is onbekend, dus onbemind. Deze havenstad is en was altijd al een poort naar de wereld. Al ruim 2000 jaar komen op het ritme van eb en vloed de nieuwe golven bewoners aan. Van de oude Grieken tot de buren uit Italië, van de kolonialen uit Algerije tot de nieuwste bewoners uit Afrika. Het kleurt de stad ook in zijn architectuur en op culinair vlak.

Marseille3

5-daagse citytrip

Kom en ontdek deze poort naar de wereld in een vijfdaagse citytrip: het nieuwe museum MUCEM met zijn bijzondere architectuur, boottrips langs de kust (Les Calanques) en naar het nabije eiland Frioul, geleide wandelingen langs geurige markten en monumenten, een omweg door het oorlogsverleden van WO II (bevrijding 75 jaar geleden!), bezoeken aan kerken en musea met verrassende collecties, een bezoek aan 'la cité radieuse' of het verticale dorp van Le Corbusier, hedendaagse kunst in het MAC, en last but not least een bezoekje aan “une savonnerie de Marseille”,…

Wie al in de sfeer van deze onderschatte stad wil verzeilen: lees de policiers van Claude Izzo ('Chourmo', 'Chaos') en bekijk & beluister de zoete stem van Yves Montand, lokaal rokkenjager van formaat. Of droom nostalgisch weg op de muziek van 'Le Clan des Siciliens' met Lino Ventura, Alain Delon en Jean Gabin, druk bezig met verboden commerce in de nabije 'Calanques'...

Mooi weer om de voorbije wintermaanden te vergeten is bijna 100% zeker...

Programma

DAG 1 (25 Augustus 2021)

Afspraak om ...u in Brussel-Zuid. Aankomst met de TGV om ... in Marseille. Korte wandeling naar het hotel, centraal gelegen op één boogscheut van de jachthaven. Start begeleide wandeling 1: basiliek & mozaïek, piété & charité & au ‘petit Montmartre’. Diner in de buurt van het hotel..

DAG 2 (26 Augustus 2021)

Na het ontbijt start met vroege busrit langs 'La Corniche' en wandeling tot aan 'La Cité Radieuse' van Le Corbusier. Uitzicht vanop het dakterras. Vervolg met een geurig intermezzo en een korte begeleide wandeling door de graffitibuurt én langs Yves Montand. Lunch in exotische oorden. In de namiddag vrij bezoek aan het 'Musée de l'histoire de la Ville de Marseille'. We maken er o.a. kennis met de Romeinse haven van ruim 2000 jaar geleden! Diner in de buurt van het hotel.

DAG 3 (27 Augustus 2021)

Na het ontbijt vroege busrit naar 'Notre Dame de la Garde' voor een subliem uitzicht over de stad én een bezichtiging van het mooie interieur van deze kerk. Aansluitend bezoek aan de Romeinse dokken, een unieke archeologische site. Na de lunch, boottrip langs de Calanques, de grillige kust vlakbij Marseille. Genieten. Diner in de buurt van het hotel.

DAG 4 (28 Augustus 2021)

Na het ontbijt boottrip naar Frioul voor een bezoek aan de nabije eilanden, samen een kleine 200 ha. Het wordt genieten van rust of wandelen in de natuur omringd door de Méditerranée, al of niet met uitzicht op de stad. Namiddag vervolg architectuurtour met Zaha Hadid, Jean Nouvel en de gerenoveerde dokken. Apero op het dakterras van het Mucem, toparchitectuur van Rudy Riciotti. Diner in de buurt van het hotel.

DAG 5 (29 Augustus 2021)

Vrije voormiddag: bezoek aan een expo van het Mucem, het Musée Cantini, de dagelijkse markt op Castellane of ...

Rond 13:00 u terugreis met de TGV naar Brussel. Aankomst rond 18:00u.

Praktisch: Richtprijs onder voorbehoud: Raming reis €450. Raming Thalys €250. Inclusief: overnachting & ontbijt op basis van tweepersoonskamer, twee boottrips, alle lokaal vervoer, twee museumtoegangen, Nederlandstalige gids&begeleiding van alle vermelde collectieve activiteiten. TGV-ticket niet inclusief, individueel aan te kopen. Meer informatie via pvanhoorick@hotmail.com

Interesse? Contacteer reisorganisator Paul Van Hoorick

pvanhoorick@hotmail.com