Online lezing culturele brainwashing, antisemitisme, verzet en boekverbrandingen

De expo 'Brand, over verboden boeken' wordt zondag 10 januari virtueel geopend met een boeiende lezing van Arnoud Van Der Straeten (Sociale en Culturele Agogiek VUB) over culturele brainwashing, antisemitisme, verzet en boekverbrandingen. Stuur een mailtje naar dieter@vermeylenfonds.be en ontvang de link waarmee je de lezing gratis kunt bijwonen!

Affiche Brand A2 Jan Feb 20211024 1

De tentoonstelling 'Brand, over verboden boeken' bestaat uit een reeks portretten van spraakmakende en minder gekende figuren met hun favoriete 'verboden' boek. Waarom kozen ze voor dit boek? Waarom werd het gecensureerd? Aan de hand van zelf geschreven teksten leggen de geportretteerden hun keuze uit.

De titel van de tentoonstelling verwijst naar een belangrijke historische gebeurtenis in Berlijn. Om gehoor te geven aan de oproep van propagandaminister Goebbels werden alle boeken die niet pasten binnen het canon van de nazi's op de brandstapel gegooid. Boeken van onder meer Heinrich Mann, Sigmund Freud, Erich Maria Remarque en Karl Marx gingen in vlammen op.

Deze tentoonstelling wordt virtueel geopend op zondag 10 januari 2021 om 11.00u met een virtuele lezing over culturele brainwashing, antisemitisme, verzet en boekverbrandingen door Arnoud Van Der Straeten (Sociale en Culturele Agogiek VUB). Volgens de spreker legde het Nazi-apparaat tijdens het Derde Rijk beslag op alle geledingen en facetten van de samenleving.
Mail naar dieter@vermeylenfonds.be voor de link waarmee je de lezing live kunt volgen op 10 januari. Je kunt deze lezing ook terugvinden bij 'activiteiten' op deze website. 


De tentoonstelling is te bezoeken in de Bib in Meulebeke, van 7 januari 2021 tot 13 februari 2021. Openingsuren zie website Bib.
Organisatie Roode Oogjes & Vermeylenfonds

Boekverbranding Berlijn