Poetry Slam x Vriendenmatch = Vriendenslam - gepresenteerd door Loeke Vanhoutteghem

Een absolute aanrader in het programma van Zomerlief gaat vreemd is de Vriendenslam, die op dinsdag 23 juli vanaf 17:00 zal doorgaan in de KANTL en gepresenteerd wordt door de fantastische Loeke Vanhoutteghem.

Vriendenslam Gf24

Loeke, een vriendenslam, wat is dat juist?

Het is een slamwedstrijd, maar dan meer zoals een vriendschappelijke match in de sport. Niet met het idee de concurrentiestrijd aan te gaan, maar wel om te oefenen en samen plezier te beleven.

En wie is de jury?

De jury, dat zijn eigenlijk de deelnemers zelf. Elke dichter die deelneemt aan de slam moet ook de collega’s beoordelen. Niet met punten maar op een artistieke poëtische manier, door hen een woord cadeau te geven. Degene die het meeste letters kan losweken bij de collega-dichters wordt de winnaar van de avond.

Weet je nog wat het zotste woord is waar de jury ooit mee is afgekomen?

Ik weet het niet meer maar het was zo lang dat het me zeker een minuut heeft gekost om het aantal letters te tellen en de uitslag was ook meteen duidelijk.

Wanneer ben je met het concept van de vriendenslam begonnen?

Iets meer dan een jaar geleden, in een klein café in gent. Om een antwoord te bieden op het feit dat er op dat moment niet zoveel ludieke slams waren. Er waren alleen wedstrijden waarbij iets te winnen of verliezen viel. Ik vond dat er ook een wedstrijdje mocht zijn voor de lol.

Vind je dat er ondertussen voldoende speelkansen zijn voor jonge podiumdichters?

Ik heb het gevoel dat er nieuwe initiatieven bijkomen. Eenmalige initiatieven, niet altijd dingen die in reeksen blijven bestaan. Maar hoe meer, hoe beter. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Bedankt Loeke!

Wie er op dinsdag 23 juli graag wil bij zijn, dat kan. De Vriendenslam gaat door in de KANTL (Koningstraat 18, Gent) en start om 17u. De inkom is gratis en op voorhand inschrijven is niet nodig.

 https://kantl.be/agenda/poetry...