Vermeylenfonds reikt de Boon Publieksprijs uit

Jij wil via een leesgroep boeken lezen en bespreken en schrijvers ontmoeten of hen vragen stellen tijdens de publieksevenementen van Vermeylenfonds en Davidsfonds? Je wil mee bepalen (of althans je stem uitbrengen) wie de Boon 2023 Publieksprijs wint? Lees dan vooral dit bericht al verder ...

Boon Voor Literatuur

Gent ontvangt dit voorjaar de “BOON voor Literatuur Vlaanderen”. De Boon bekroont jaarlijks het beste, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven boek De vakjury zal op donderdag 30 maart in de theaterzaal van de VOORUIT haar verdict geven en de minister-president van de Vlaamse regering kan dan de cheque van 50.000 € overhandigen aan de gelukkige winnaar.

Het wordt kiezen tussen:
• De draaischijf – Tom Lanoye (Prometheus)
• Honingeter – Tülin Erkan (Pelckmans)
• Tekenen van het universum – Emy Koopman (Prometheus)
• Wat we toen al wisten – Geert Buelens (Querido)
• Zelf doen – Niña Weijers (Atlas Contact)

In het Prinsenhof gaat een leesgroep van start om mee de “publieksprijs” (gegeven door het Vermeylenfonds) te kiezen.
Dat is de prijs van de gewone lezers, zoals u en ik. Het is prettig om van gedachten te wisselen met anderen. Het praten en uitwisselen maakt van het lezen en de literatuur een verbindende en leuke ervaring. En je steekt er ook toch altijd wel wat mee op.
We komen een eerste keer samen op zondag 22 januari om 11 uur in het buurthuis. Daar maken we kennis met de vijf laureaten, hun boek en elkaar. We krijgen uitleg hoe we het kunnen organiseren en maken onze agenda en leesplan op. We kunnen in het buurthuis terecht op de navolgende zondagen.
Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan een mail dan naar willem.debeuckelaere@skynet.be.
Kijk ook eens naar de website van de Boon voor literatuur: https://www.deboon.be/
Tot gauw!
Willem

Shortlist Boon 2023