Vrij op 8 mei

Vrede, vrijheid, democratie… Vanzelfsprekend toch? We dreigen soms te vergeten dat dit niet zo is. Haat en verdeeldheid dringen alsmaar meer door in onze maatschappij.

Daarom herdenken we op 8 mei de overwinning op het fascisme en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag bijna 100 jaar later voelen we eenzelfde soort dreiging en we zeggen heel duidelijk: we willen dit niet meer, nooit meer, niet met ons. Kom 8 mei samen met ons doorbrengen om onze vrede, vrijheid en democratie te vieren en te verdedigen!

Programma :
11u : Herdenkingsplechtigheid van het 8 MEI KOMITEE aan het 8 meiplein te Gent
16u : Historica Leentje Van Hoorde (Walkotopia) neemt je mee op de verzetswandeling “Yvonne Fontaine”.
Deze wandeling is gratis, maar je dient je wel op voorhand in te schrijven via https://docs.google.com/.../1l6Jgu5a65S.../viewform....
18.30u : De deuren van Café ‘t Verzet gaan open! Je kunt ons vinden in ‘Ons Huis’, Meerseniersstraat 14. In Café ’t Verzet is er doorlopend een kaaslounge waar we heerlijke kaas van Hinkelspel en verzetsbieren van Brouwerij 't Verzet serveren. In deze lounge hebben we ook een aantal slam poets ingepland, die jullie hopelijk kunnen inspireren met hun gedichten. Daarnaast kan je ook terecht in een prikkelarme ruimte, waar we voor de gelegenheid een bibliotheek/boekenmarkt hebben ingericht i.s.m. uitgeverij EPO. Tot slot is er natuurlijk ook ruimte om te dansen en te zingen. Het tijdsschema van de optredens in Café ’t Verzet kan je hieronder vinden!
19u : Live optreden The Nighttime Heroes Bluesband
20u15 : Samen dabke dansen
20u30 : Live optreden Kwame Mulzz
21u30 : Karaoke

Tot dan!

Vrij Op Acht Mei Poster