Wie is Miguel Hernández

Wie is Miguel Hernández door Elvis Peeters en Wilderman.Iedereen kent Federico García Lorca, een van de grootste Spaanse dichters van vorige eeuw. Enkel de Spanjaarden kennen zijn jongere tijdgenoot Miguel Hernández die een niet minder artistiek, geëngageerd en tragisch leven had.

Miguel was de zoon van een herder, werd dichter, streed in de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van de republikeinen tegen Franco, kreeg de doodstraf, maar stierf uiteindelijk in de gevangenis, nauwelijks 32 jaar oud. Hij liet een weduwe achter en een zoontje van drie, nadat een eerste kind eerder in de wieg was gestorven. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

"Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ?" is een pittige productie die put uit leven en werk van deze intrigerende jonge man. In een scherpe literair-muzikale voorstelling wordt hij voor het voetlicht gebracht door het stomende viertal van Wilderman. In een poëtische vertelling volgen we de passies en engagementen van de dichter, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten.

Miguel Hernandez schreef ontroerende liefdesgedichten maar ook harde aanklachten tegen onrechtvaardigheid en diepe waarheden over het bestaan."Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ?" is een verrassend actuele voorstelling, al leven wij niet in burgeroorlog, zijn eenzaamheid in de gevangenis vertoont onthutsende parallellen met sommige dagen uit een lockdown.

 http://www.la-barraca.be/awiemigher.htm

DATUM: Donderdag 19 mei 2022 in La Barraca, Noordstraat 156 in Roeselare

INFO: vermeylenfonds.rsl@hotmail.com

Georganiseerd door: Vermeylenfonds Roeselare

Locatie:
La Barraca
Noordstraat 156
8800 ROESELARE